به گزارش خبرگزاری مهر، حجه الاسلام حاج علی اکبری در دومین همایش معاونین پرورشی و تربیت بدنی سازمان های آموزش و پرورش کشور از تحقق آرزوی رهبر فرزانه انقلاب در ارتباط با اجرای معاونت پرورش و حضور فعال بخش تربیت در محیط عمومی آموزش و پرورش اظهار خرسندی کرد و گفت : بسیاری از بدخواهان از بازگشت مقتدر و با شکوه حوزه تربیتی ناراحت هستند و از جوسازی و کارشکنی دریغ نخواهند کرد .
وی افزود : در فرایند احیا نگاه مدبرانه ای وجود دارد که از شتاب غیر منطقی خودداری می نماید تا این اتفاق مبارک با استحکام واقع شود و در این رابطه باید با نگاه بومی ، اسلامی و متعلق به بافت فرهنگی خودی به مباحث تربیتی ، از ورود فرهنگ بیگانه جلوگیری نماییم .
دبیر شورای عالی جوانان در ادامه تصریح کرد : حوزه پرورشی بنا بر نظر رهبر فرزانه انقلاب نیازمند تحول در روش ها در عین حفظ بنیان ها واصالت است و با عبور از روش های ناکارآمد و منسوخ مشخص خواهد شد که اصول تربیت اسلامی ما تا چه میزان موثر و کارآمد خواهد بود .
حاج علی اکبری با تاکید بر نیاز مبرم به ابتکار ، خلاقیت و نوآوری در روش های تربیتی ، سرمایه گذاری بر عمر را لازمه اثر بخشی فعالیتهای مربیان تربیتی دانست .
وی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت دانش آموزان به منظور مشارکت فعال و موثر در امر تربیت اظهار کرد : نهاد سازی و تئوری پردازی اگر به کمک گفتمان تربیتی نوین بیاید به آن ثبات خواهد داد . به ویژه اینکه در حال احیای گفتمان انقلابی در دولت نهم هستیم .
رئیس سازمان ملی جوانان از به میدان آوردن مربیان جوان در عرصه تربیتی به عنوان کار ویژه متولیان احیای امور تربیتی یاد کرد و طراوت ، نشاط و زایندگی را مستلزم ورود جوانان و آموزش گسترده وتوانمند سازی جوانان در این زمینه دانست و ادامه داد : در روند احیا ، نگاه تعاملی و مدیریت تعاملی بسیار اهمیت دارد و البته استفاده از همه ظرفیت ها نیازمند سعه صدر و وسعت نیاز است .
وی خطاب به شرکت کنندگان یاد آور شد : باید ذهن خود را به نقشه های جامع تربیتی که در اختیار دارید بسپارید و هر یک ازشما مجهز به یک دستگاه تربیتی ناب و اصیل باشید به این منظو سند برجسته و ممتاز تربیت اسلامی یعنی نامه 31 نهج البلاغه را که هنوز ناشناخته است در دستور مطالعه مستمر خود قرار دهید . پس از مطالعه این نامه ، متوجه یک دستگاه تربیتی ممتاز می شویم که محور خود را تعلیم گیرنده می داند و مدیریت شئون تربیتی را به دست جوان می سپارد و موجب جوشش چشمه زلال فطرت الهی از متن شخصیتی کودک و نوجوان می شود .
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان مدل تربیتی جهادی وحمایتی را مدل پاسخگویی عصر حاضر دانست و تاکید کرد : مجموعه انجمن های اسلامی دانش آموزان به عنوان نهاد ولایی می تواند کمک موثری در عرصه تربیتی محسوب شود .
معاون رئیس جمهور در پایان با تاکید بر ارزش و اهمیت منشور تربیتی نسل جوان ، تاکید رهبر فرزانه را در این رابطه موجب مباهات سازمان ملی جوانان دانست و با اشاره به اینکه این سند ارزشمند، بر پایه اصول و ارزش های اسلامی و ایرانی الهام گرفته از نامه 31 نهج البلاغه تدوین شده است ، گفت : درحال حاضر سندی کامل تر از منشور تربیتی نسل جوان نمی شناسیم و این منشور باید به طور دائم در طراحی و برنامه ریزی تربیتی ارکان مختلف کشور مورد توجه قرار گرفته و عملیاتی شود.
نظر شما